Gridstraf Louis van Gaal wegens ontbreken achtervleugel tijdens vrije training

Louis van Gaal zit momenteel voor een grote uitdaging. De bondscoach begint Nederland – Noorwegen vanavond tien plaatsen naar achteren, omdat zijn bolide tijdens de vrije training van maandag niet aan de technische reglementen voldeed.

Volgens de regels moeten de voertuigen van de technische staf een achtervleugel bevatten om te zorgen voor meer downforce. Die vleugel ontbrak gisteren en dat komt de coach duur te staan: hij krijgt een gridstraf van tien plaatsen aan de trainingsbroek. Concreet betekent dit dat hij op de tribune van De Kuip start.

Misstap

Van Gaal was zich er niet van bewust dat hij in overtreding was. “Na onze misstap tegen Montenegro en mijn persoonlijke misstap is de neerwaartse druk op dit duel ook zonder achtervleugel groot genoeg, redeneerde ik. Helaas was dat verkeerd gedacht, waardoor ik op de tribune moet starten. Ik heb niettemin vertrouwen in een goede afloop en met goed bandenmanagement denk ik dat er vandaag toch nog een mooi resultaat in het vat zit.”

Door het ontbreken van een achtervleugel heeft Van Gaal meer topsnelheid dan de toekijkende Daley Blind. Foto: Willem Vissers

Blind op pole

Door Louis van Gaals gridstraf start Danny Blind vanavond op pole position. Henk Fräser maakt de eerste startrij compleet. Wel legde de FIFA Fräser een boete van € 50.000.- op omdat hij de auto van Van Gaal zou hebben aangeraakt.

Deel dit artikel: