Hartverwarmend: weldoener zet foto van besneeuwde achtertuin op Facebook voor mensen zonder raam

Voormalig amateurscheidsrechter Willy Schuts uit Helmond heeft zich zondagochtend van zijn beste kant laten zien. De weldoener postte een foto van zijn besneeuwde achtertuin op Facebook, om mensen die zelf geen ramen hebben toch de kans te geven iets van het winterse tafereel mee te pikken. Zijn bijdrage is inmiddels al zeven keer geliket.

Het populaire kiekje van Schuts ving veel likes.

Best mooi

Schuts (68) werd zondagochtend, zoals wel vaker, wakker. ,,Toen ik naar beneden ging om koffie te zetten, deed ik het gordijn open en zag ik dat er toch wel een centimeter of twintig sneeuw gevallen was. Daardoor was ik eigenlijk totaal verrast, want in de media las je niks over voorspelde sneeuw. Het was best mooi om te zien; er lag sneeuw op mijn tuintafel en tuinstoelen en zelfs op mijn barbecue. Bijzonder!”

Willy Schuts, op archiefbeeld, in een verhitte discussie.

Aardig koud

De kwieke zestiger aarzelde geen moment: hij pakte zijn jas en smartphone en stapte de kou in. ,,Het was aardig koud, maar dat is vaker wanneer het sneeuwt. Buiten aangekomen heb ik een stuk of vijf foto’s genomen, gewoon uit de losse pols. Ze zijn best goed gelukt. Vervolgens heb ik de beste foto op Facebook gedeeld, omdat ik vind dat je geluksmomentjes best mag delen. Er zijn ook mensen zonder raam in hun huis en die mensen hebben ook recht om zich te kunnen vergapen aan deze winterse pracht”, meldt Schuts haast poëtisch.

Op Facebook bleef de mooie actie van de Helmonder niet onopgemerkt. Liefst zeven Facebookvrienden beloonden de geste met een duim. En één persoon, toevallig zijn echtgenote Diny, plaatste een reactie: ‘Mooi Willy!’. Schuts sluit dan ook niet uit dat hij een dezer dagen nogmaals een foto van zijn besneeuwde tuin zal delen. ,,Als ik de kans heb om mensen een plezier te doen, zal ik het niet nalaten.”

Deel dit artikel: