Helmond Sport laat Super League toch links liggen

Helmond Sport doet toch niet mee aan de Super League. De Helmondse club kondigde zondagavond plotseling aan om deel te nemen aan de nieuwe voetbalcompetitie die bestaat uit de twaalf grootste clubs van Europa, maar ziet daar toch vanaf. 

Sinds Helmond Sport bekendmaakte mee te willen doen aan de Super League, is de club het mikpunt van kritiek. “Voor Helmond Sport is het misschien lucratief, maar de fans worden er de dupe van. Het is voor ons als trouwe fans al jagen om op een doordeweekse maandagavond op tijd voor de aftrap te zijn wanneer ze in Eindhoven of Oss spelen. Laat staan als ze in Manchester, Barcelona of Milaan voetballen”, meldt supportersvereniging Vak Zuid in een statement.

Helmond Sport is niet doof voor die kritiek. ,,Na het afwegen van alle voors en tegens hebben we besloten om geen deel te nemen aan de Super League, maar de Keuken Kampioen Divisie trouw te blijven”, aldus clubwoordvoerder Loewy de Kat. “Bij nader inzien past zo’n Super League ook niet echt bij onze ambities. De laatste keer dat we tegen FC Barcelona speelden, wonnen we met 3-0. Heel uitdagend is zo’n competitie dus niet; na drie keer op rij de Super League winnen is de lol er ook wel af.”

Deel dit artikel:
%d bloggers liken dit: