Helmond Sport laat weer toeschouwers toe – wedstrijden krijgen religieus karakter

Als eerste profclub in Nederland gaat Helmond Sport weer publiek toelaten bij wedstrijden. Om dat te mogen, doopt de club zijn duels om tot religieuze bijeenkomsten, zodat er honderden mensen op de tribunes mogen zitten. Er mag ook gezongen worden.

Voorzitter Philippe van Esch: ,,Ik las dat er bij een kerkdienst in Staphorst zeshonderd gelovigen mogen zitten, zelfs zonder mondkapje omdat ze daarmee niet kunnen zingen. Prima, dan benoemen wij onze thuiswedstrijden voorlopig ook tot religieuze bijeenkomsten. Dat klopt ook wel. Veel van onze supporters geloven dat er ‘iets’ is, zoals uitzicht op de nacompetitie of een nieuw stadion, zonder dat daar bewijs voor bestaat.

Glas-in-loodramen

Helmond Sport ontvangt dinsdagavond alweer aanhangers, wanneer Cambuur op bezoek komt. Volgens de voorzitter wordt er voorafgaand aan de aftrap nog het nodige aangepast aan het SolarUnie Stadion, zodat de voetbaltempel meer weg heeft van een kerk. ,,De skyboxen krijgen glas-in-loodramen. Die belemmeren wel het zicht, maar daar zal niemand problemen mee hebben.”

,,Verder kun je in het supporterscafé rode wijn halen. We proberen ook nog om trainer Alex Pastoor te verleiden om op de bank plaats te nemen, als vervanger van Wil Boessen die in quarantaine zit. En als onze supporters wat wierook aansteken en wat liederen inzetten, zoals de leden van die Staphorst-sekte ook mogen doen, komt de sfeer er automatisch in.”

Supporters van Helmond Sport steken wierook aan. Foto: We Are Helmond

Geen problemen

Helmond Sport verwacht geen problemen door op deze manier fans toe te laten. ,,Onze wedstrijden hebben aantoonbaar een religieus karakter. Als Rutte dat niet gelooft, geef ik hem ons stadiondossier ter inzage. Dat is een gebed zonder einde.”

Tekstschrijver nodig? Kijk eens op mijn andere site heavymettaal.com.

Deel dit artikel:
%d bloggers liken dit: