Helmond Sport wil Southgate contracteren: ‘Juiste persoon om penaltybokaal te organiseren’

Mocht het laatste uur van Gareth Southgate hebben geslagen als manager van de Engelse nationale ploeg, dan hoeft hij niet lang zonder werk te zitten. Helmond Sport wil de Brit graag contracteren om de penaltybokaal nieuw leven in te blazen. Volgens de club is hij de ideale persoon om te zorgen dat alle D-, E- en F-pupillen van regionale clubs aan bod komen.

Engeland verloor zondagavond de EK-finale van Italië, na penalty’s. De jonkies Saka (19), Sancho (21) en Rashford (23) vergaloppeerden zich. De twee laatstgenoemden werden zelfs speciaal ingebracht om een strafschop te nemen. Prins William, te gast in Wembley met zijn vrouw en zevenjarige zoontje George,  zag het vanaf de tribune gebeuren. “Tijdens de penaltyserie was ik George ineens kwijt. Bleek dat Southgate hem bij zich had geroepen om een strafschop te nemen. Helaas was de serie toen al beslist.”

De deur van Helmond Sport staat voor coach Southgate wagenwijd open. Foto inzet: Кирилл Венедиктов, CC BY-SA 3.0 GFDL, via Wikimedia Commons

Oog voor de jeugd

De anders zo gematigde Britse fans houden Southgate verantwoordelijk voor hun zoveelste kater. Het is dan ook zeker mogelijk dat de manager binnenkort het veld moet ruimen. Dat zou goed nieuws betekenen voor Helmond Sport. ,,Wij zoeken iemand om onze Edah-penaltybokaal nieuw leven in te blazen. In de rust van elke thuiswedstrijd mogen D’tjes, E’tjes en F’jtes van clubs uit de regio een penalty trappen op mascotte Lowie de Kat. Southgate lijkt ons de juiste persoon om dat te organiseren; hij heeft oog voor de jeugd en zorgt wel dat iedereen aan bod komt”, meldt de club.

Volgens The Sun zou Southgate het aanbod serieus in beraad hebben. De kwaliteitskrant voegt er zelfs aan toe dat de coach ook keeper Jordan Pickford mee wil nemen. Helmond Sport: ,,Pickford is van harte welkom om in de huid van Lowie te kruipen. We zoeken namelijk ook nog een keeper die af en toe over de bal heen duikt.”

Deel dit artikel:
%d bloggers liken dit: