ING Bank wil bescheiden Younes als opvolger Hamers

De loopbaan van Amin Younes krijgt mogelijk een verrassende wending. De ING Bank heeft interesse getoond in de bescheiden aanvaller van Ajax. Vooral het feit dat hij bereid is om beloningen te weigeren, maakt hem gewild bij de bank.

Imagoschade
ING wilde eerder deze maand topman Ralph Hamers belonen met een enorme salarisverhoging. Dat viel niet bij iedereen goed. Sommige boze klanten besloten zelfs hun rekening op te zeggen. De ING draaide het omstreden besluit terug, maar dat was te laat om flinke imagoschade te voorkomen.

Amin Younes is regelmatig op de bank te vinden. Beeld: YouTube/Fox Sports

Invalbeurt
Vrijwel tegelijkertijd liet Ajacied Amin Younes zien hoe het óók kan. Zijn trainer Erik ten Hag wilde hem afgelopen zondag ruimhartig belonen met een warmloopsessie en invalbeurt van twee minuten, maar de Duitse dribbelaar weigerde nederig. Younes oogstte veel lof met die bescheiden instelling.

Vanmorgen meldde de ING Bank zich bij Ajax om hun interesse in Younes kenbaar te maken. ,,De enige die ons imago een positieve impuls kan geven, is een persoon als Amin Younes”, licht een woordvoerder van de bank toe. ,,Zo laten we zien dat onze directie echt niet alleen maar bestaat uit graaiers die azen op beloningen en bonussen.”

Op de bank
Younes zei het aanbod van de bank serieus in overweging te nemen. ,,Ik denk wel dat ik er mijn draai kan vinden. Of ik bancaire ervaring heb? Best wel. Sinds Erik ten Hag hier trainer is, zit ik namelijk elke week op de bank.”

Deel dit artikel: