Johan Derksen in Londen geslagen na kritiek op Ajax

Johan Derksen heeft vanochtend in Londen een rake klap moeten incasseren. De analyticus had het lef om gisteravond kritiek te uiten op het spel van Ajax en daar was niet iedereen van gediend.

Kritisch
Na de 0-1 winst van Ajax op Tottenham Hotspur was de anders zo uitgelaten Derksen opvallend tam. Waar de tv-persoonlijkheid normaal gesproken als gangmaker te boek staat, was hij nu vooral kritisch. Vooral David Neres (‘Hij heeft niets gedaan’), commentator Sierd de Vos (‘Niet één bruikbare restauranttip in de eerste helft’) en Hakim Ziyech (‘Hij was heel erg zwak’) moesten het ontgelden. Dat kwam Derksens populariteit niet ten goede; ongeveer de halve Nederlandse televisiewereld was woest over zijn negatieve houding.

Rake klap
Ook bij de fans van Ajax heeft Derksen duidelijk geen punten gescoord. Toen de op social media zeer actieve presentator woensdag een video-item maakte om de sfeer op the day after vast te leggen, moest hij een klap met vlakke hand incasseren van een welbespraakte man met pet. ‘Nog één kritisch woord over Ajax en ik trek die snor van je gezicht’, voegde de fan hem in bijna accentloos Nederlands toe.

Een still uit de video van Johan Derksen. De intelligent ogende agressor is duidelijk te zien. Beeld: Telegraaf.nl

Geheugenverlies
Johan Derksen klaagde na de laffe aanval over hoofdpijn, duizeligheid en geheugenverlies (symptomen van een hersenschudding). Na kort onderzoek door de medische staf van Tottenham Hotspur – die toevallig ook ter plaatse was – mocht de wankelende voetbalkenner gelukkig verdergaan met zijn werk.

Deel dit artikel: