Jordan Henderson alweer weg bij Ajax: ‘Club heeft mij verkeerd ingelicht’

De met veel tamtam aangekondigde Jordan Henderson is alweer weg bij Ajax. Volgens de Engelse voetballer heeft Ajax hem niet verteld dat Nederland niet ophoudt bij de grenzen van Amsterdam en dat er in Nederland zoiets als een nationale competitie bestaat. Daardoor is de vertrouwensrelatie volgens de middenvelder onherstelbaar beschadigd.

“Ajax heeft mij verkeerd ingelicht”, licht de dwalende Henderson zijn plotse vertrek vrijdag toe. “Toen ik de club eerder deze maand voor het eerst sprak, wekten vertegenwoordigers van Ajax de indruk dat Amsterdam hetzelfde is als Nederland, zoals Nederland ook vaak Holland wordt genoemd. Ze deden net alsof alles buiten de ring een soort niemandsland is; een stuk buitengebied zonder nuttige bestemming waar boeren lukraak achtjes rijden op hun tractor. Ik wist dus ook niet dat er in Nederland een competitie is, en Ajax het moet opnemen tegen clubs uit andere steden”

Hij vervolgt: “Daarom was ik in de veronderstelling dat ik alleen maar hoefde te trainen en in het weekend vrij was om cappuccino met havermelk te drinken aan de gracht. En ik heb gehoord dat ik op de terrassen standaard in mijn eigen taal word aangesproken door het bedienend personeel, en dat Ajax niet meedoet aan het bekertoernooi. Onder die voorwaarden heb ik mijn jawoord gegeven. Waarom denk je anders dat ik een miljoenencontract in Saoedi-Arabië inlever? Niet om op zaterdagavond potjes tegen f*cking Hercules (Heracles, red.) te spelen. Dat ga ik dus ook niet doen.”

Jordan Henderson in gelukkiger tijden. Foto: Steffen Prößdorf, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Terug naar Engeland

Volgens Ajax valt te club niets te verwijten. Sjaak Swart, die in de hoedanigheid van Mister Ajax deel was van het ontvangstcomité om Henderson te enthousiasmeren, zegt dat hij te goeder trouw handelde. “Ik heb inderdaad verteld dat er buiten Amsterdam geen noemenswaardig stuk Nederland is. Daar is toch niks aan gelogen? Het is schandalig dat hij ons laat zitten en waar hij ook naartoe gaat: ik hoop heerlijk dat hij met zijn nieuwe club degradeert.”

Deel dit artikel: