Luuk de Jong teleurgesteld in FC Emmen: ‘Laf om in blessuretijd te scoren’

PSV’er Luuk de Jong is niet onder de indruk van de prestatie van FC Emmen, dat zondagmiddag in blessuretijd de 2-2 scoorde tegen PSV. De maker van het eerste doelpunt vindt het weinig chic van Emmen om te scoren in blessuretijd.

Gebrek aan respect
,,Ik weet wel dat het reglementair is toegestaan, maar het is natuurlijk wel laf van Emmen om in blessuretijd te scoren. Het zal wel door die rood-witte shirts van ze komen. In de extra speeltijd is iedereen al met de derde helft of de terugreis bezig. Het getuigt van weinig respect voor de klassementsleider om dán nog aan te vallen. In de Tour de France gebeurt dat in de slotrit ook niet; dat is een ongeschreven wet”, zo beklaagde de aanvalsleider zich.

Luuk de Jong is teleurgesteld in Emmen. Beeld: YouTube/Omroep Brabant

Afschaffen
De Jong pleit er zelfs voor om de extra tijd af te schaffen. ,,Niemand is erbij gebaat en wij al helemaal niet. Zeker niet met deze temperaturen. Als de scheidsrechter een beetje karakter had gehad, had hij na negentig minuten gezegd: ‘Jongens, het is mooi geweest; ga lekker naar huis.’ Helaas is dat niet gebeurd. Jammer.”