Mark Rutte ontslaat ingewijden en Haagse bronnen: ‘Ze kunnen niks voor zich houden’

Ben je op zoek naar een leuke, uitdagende functie als ingewijde of Haagse bron? Hou dan de vacaturepagina van het ministerie van Algemene Zaken goed in de gaten. Premier Rutte heeft maandagmiddag namelijk een tiental ingewijden op straat gezet, omdat ze opnieuw gevoelige informatie over de inhoud van de persconferentie lekten naar de pers.

,,Het is om gek van te worden”, foetert Rutte. ,,Elke paar weken wil ik het volk om 19.00 uur verrassen met de nieuwe maatregelen. En élke keer lees ik de inhoud van die maatregelen in de middag al terug op NOS.nl. Het is wel duidelijk: mijn vertrouwelingen zijn zo betrouwbaar als de verdediging van ADO Den Haag. Dit accepteer ik niet en ze kunnen een nieuwe baan zoeken.”

Mark Rutte geeft een medewerker te verstaan dat hij ontslagen is. Foto: Richard van Elferen, CC BY 2.0, via Wikimedia Commons

Naar de Mediamarkt

De premier weet niet precies wie er verantwoordelijk is voor het lekken van informatie. ,,Ik heb een stuk of tien mensen in dienst met wie ik de maatregelen als eerste deel. Dat doe ik in vertrouwen. Toch beschamen ze dat vertrouwen keer op keer. Ze kunnen niets voor zich houden en ik word er gek van. Door dit gedoe weet iedereen al wat er gaat gebeuren, met als gevolg dat heel Nederland nu in de rij staat voor de slijter, fysiotherapeut of bakker. Ik kan net zo goed vanavond niks zeggen vanuit het Torentje en om half zes naar de Mediamarkt gaan, want er kijkt toch geen hond meer. Heel dankbaar, ook voor Hugo en Irma Sluis.”

Mark Rutte zou uit pure wanhoop en agressie zijn boekenkast hebben vernield en zijn koffiejuffrouw voor rotte vis hebben uitgemaakt. Dat melden ingewijden aan deze site.

Deel dit artikel: