Max Verstappen na negeren gele vlag: ‘Dacht dat het een Ferrari-fan was’

Max Verstappen raakte vannacht zijn pole position kwijt omdat hij niet afremde voor een gele vlag. De Nederlander was zich van geen kwaad bewust en dacht dat de vlag door een toeschouwer werd gezwaaid.

Van het gas
,,Ik dacht dat het een Ferrari-fan was die met een vlag wapperde”, zei Verstappen kort na het FIA-besluit. ,,Wanneer ik een fan van Ferrari zie, ga ik natuurlijk niet van het gas. Eerder het tegenovergestelde. Pas na afloop van de kwalificatie zag ik dat het inderdaad een gele vlag van een marshall was. Van de FIA had ik van het gas gemoeten. Het lijkt de Nederlandse overheid wel.”

 

null

null

Wintertijd
De Red Bull Racing-coureur gaat niet in beroep tegen de straf (hij gaat drie plaatsen terug op de startgrid). ,,Dat heeft weinig zin. Ik verdenk de FIA-officials er namelijk van dat ze wel degelijk regelmatig met Ferrari-vlaggen zwaaien. Wel ga ik vijf jaar lang elke dag ¡No era penal! twitteren. Wat ik er persoonlijk van vind dat ik ben teruggezet? Ach, ik ben gewoon solidair met de klok in de wintertijd.”

Deel dit artikel: