Miraculeus: Memphis en Malen lijken EK te halen


In deze sombere tijden is er gelukkig ook nog goed nieuws. De geblesseerde voetballers Memphis Depay en Donyell Malen liggen namelijk op koers om het EK voetbal te halen!

Ergste scenario

Beide aanvallers verkeerden in topvorm toen ze in december 2019 getroffen werden door het noodlot: een zware knieblessure. Gezien de lange hersteltijd werd al direct gevreesd voor het ergste scenario, namelijk geen EK-deelname voor het tweetal.

Memphis Depay trapt een balletje. Foto: Wikimedia CC/Kathi Rudminat

Tóch op tijd fit

Gelukkig zijn de wonderen de wereld nog niet uit. Door onbekende ontwikkelingen lijken beide doelpuntenmachines tóch op tijd fit te zijn voor het toernooi. Zelfs Olympique Lyon, de eerder zo voorzichtige werkgever van Memphis, is dinsdag ineens optimistisch: ,,Voor het eerst sinds Memphis’ blessure denken we dat hij het inderdaad gaat halen. Incroyable“, zegt een clubwoordvoerder. PSV, Malens broodheer, spreekt zich in vergelijkbare bewoordingen uit.

Intussen laat Memphis op Instagram zien dat hij nog steeds doet wat nodig is om op tijd fit te zijn. Dinsdagmiddag deelde hij een foto waarop hij in horizontale positie naar een Netlix-serie kijkt.