Mooi gebaar: PSV eert gestopte international Bas Dost met eigen tribune

In Eindhoven weten ze wel hoe ze hun helden moeten eren. Toen Oranje-boegbeeld Bas Dost dinsdag aankondigde te stoppen als international, kwam PSV meteen in actie door een tribune naar de boomlange doelpuntenmachine te vernoemen: de Dost-tribune.

Eén van de grootsten
,,Bas Dost is zonder twijfel één van de grootste spitsen die Nederland ooit heeft voortgebracht. Vooral letterlijk. En hij heeft de hele natie laten juichen met zijn belangrijke – helaas afgekeurde – kwalificatiegoal tegen Zweden. Daarom hebben we een tribune omgedoopt tot de Dost-tribune. Bas heeft weliswaar nooit voor PSV gespeeld, maar dat heeft Martin Glas ook niet en daar hebben we ook een hoek in het stadion naar vernoemd”, aldus PSV-directeur Toon Gerbrands.

De Dost-tribune. Foto: twitter.com/psv

Heel karwei
De achternaam van de afgezwaaide Bas Dost – Dost – prijkt nu in witte letters achter het doel aan de oostzijde. Gerbrands: ,,Dat was een heel karwei, maar we bekijken het van de zonnige kant. Voor hetzelfde geld was Jan Vennegoor of Hesselink als succesvol international gestopt. Dan hadden we álle tribunes in het stadion naar hem moeten vernoemen.”

Deel dit artikel: