Mooie actie: Omroep Zwart beloont nieuwe leden met tweedehands laptop

Wanneer je op zoek bent naar een gebruikte laptop, kún je natuurlijk Marktplaats afstruinen. Maar je kunt je ook aanmelden als lid van Omroep Zwart. Het sympathieke initiatief van de dito rapper Akwasi beloont nieuwe leden namelijk met een gebruikte laptop.

Omroep Zwart moet binnen vijf jaar 150.000 leden hebben om de status ‘erkende omroep’ te krijgen. Momenteel hebben ze er tussen de 21 en 57.392. ,,We hebben er dus nog wel wat nodig”, heeft getallen- en woordkunstenaar Akwasi becijferd. ,,Om twijfelaars een zetje te geven, belonen we sneller beslissers met een laptop. Een genereus welkomstcadeau dat past bij de gastvrije en open cultuur binnen onze omroep.”

De actieflyer van Omroep Zwart.

Professionele software

Volgens de aimabele musicus, die vooral wordt geroemd om zijn gave om mensen te verbinden en door sommigen al de nieuwe Kofi Annan wordt genoemd, zijn de laptops niet nieuw. ,,Maar ze zijn nog prima en kunnen nog jaren mee. Het zijn apparaten die met name geschikt zijn voor presentatoren en geluidstechnici. Professionele software om audio op te nemen en editen zit er al op geïnstalleerd. En een EO-screensaver, om de evangelische visie van onze partij te onderstrepen. Ik zou het wel weten, als ik nog geen lid was.”

Akwasi wil nog benadrukken dat mensen niet te lang moeten twijfelen, want de voorraad is beperkt. ,,Momenteel hebben we er maar twee, maar hopelijk komen er later deze week een paar meer bij. Dan heb ik namelijk weer een interview.”

Deel dit artikel: