NAC ontslaat trainer Hyballa na 4 uur wegens uitblijvende resultaten

NAC en de nieuwe trainer Peter Hyballa zijn alweer uit elkaar. De Bredase club presenteerde de oefenmeester aan het begin van de woensdagavond, maar kwam nog dezelfde avond tot de conclusie dat Hyballa de club in deze tijd niet verder heeft geholpen.

,,We hadden hoge verwachtingen van Peter”, meldt het bestuur van NAC. ,,Helaas heeft hij ze niet waar kunnen maken. Dat is teleurstellend. Sinds zijn aanstelling, woensdag rond 18.30 uur, heeft hij urenlang de tijd gehad om een eenheid van de selectie te smeden, zijn stempel op het veldspel te drukken, punten te pakken, de bier- en shirtverkoop te boosten en de supporters weer enthousiast te krijgen. Rond 22.30 uur zijn we als bestuur bijeengekomen en moesten we concluderen dat hij hierin niet geslaagd is. Daarom hebben we besloten afscheid van Peter te nemen.”

Peter Hyballe in betere uren. Beeld: Omroep Brabant

Verwerkingsproces

Het clubbestuur ging bij het doorhakken van die knoop niet over één nacht ijs. ,,Dat zou het proces alleen maar vertragen. Toch doet het pijn. Iedereen die NAC een beetje of minder kent, weet dat we streven naar lange en duurzame samenwerkingen met onze trainers. Maar als je na vier uur nog steeds niets hebt bereikt, ben je gewoon ongeschikt voor de functie. Het is een moeilijk besluit. Gelukkig pakt de spelersgroep het goed op. Sterker nog; de meeste spelers weten niet eens wie Peter Hyballa is. Dat helpt enorm in het verwerkingsproces”

Hyballa pakt het slechte nieuws positief op. ,,Ik had hier graag de carnaval of in elk geval het weekend gehaald, maar dat was misschien ook wat té ambitieus. In ieder geval kan ik zeggen dat ik een aanzienlijk deel van de woensdagavond trainer van NAC ben geweest en dat is niet iedereen gegeven. Ja, ik ben er best wel trots op.”

Nieuwe trainer

Het is nog niet bekend wie de volgende trainer wordt die NAC ontslaat. Op de fansite van de club wordt de naam van Adin Terim, de broer van de welbekende Turkse oefenmeester Fatih Terim, veelvuldig genoemd.

Deel dit artikel: