Nederlandse renners teleurgesteld: Tour de France 2020 toegewezen aan Frankrijk

De Tour de France wordt volgend jaar opnieuw in Frankrijk verreden. Dat heeft de organisatie van de meest prestigieuze wielerronde ter wereld vandaag bekendgemaakt. Nederlandse deelnemers, die stiekem hoopten op een ronde in Nederland, zijn teleurgesteld.

Le Tour 2020 begint in Nice en eindigt, zoals vaker, in Parijs. ,,Jammer, oordeelt Tom Dumoulin. ,,In 2020 wil ik een gooi naar de overwinning doen. Het was leuk geweest als ik dat voor eigen publiek had kunnen doen, maar helaas denken die conservatievelingen van de organisatie daar anders over. Zonde; het wordt me zo erg lastig gemaakt om te winnen.”

Het 2020-parcours.

Verre van ideaal
Ook Dylan Groenewegen baalt van het parcours. ,,Voor een sprinter als ik is een wedstrijd door het bergachtige Franse landschap verre van ideaal. Ik ken, behalve Mart Smeets, sowieso weinig mensen die enthousiast worden van een Tour de France in Frankrijk. Die Alpen, Pyreneeën en vervallen wijnkastelen hebben we nu wel genoeg gezien.”

De snelle sprinter hoopt dat het nieuwe wielerseizoen toch nog een Nederlands tintje krijgt: ,,Ik hoop nog steeds op een Nederlandse Ronde van Lombardije in 2020.”

Deel dit artikel: