Nieuw Ajax-schandaal: vermoeden van hennepkwekerij in Johan Cruijff ArenA

Het heeft er alle schijn van dat er opnieuw een Ajax-gerelateerd schandaal in de maak is. Er is namelijk een sterk vermoeden dat er illegale hennepteelt plaatsvindt in de Johan Cruijff ArenA. Beelden gemaakt door politiehelikopters toonden aan dat het veld groen was, terwijl de rest van Amsterdam is bedekt onder een flinke laag sneeuw …

Het komt vaker voor dat de politie helikopters of drones de lucht in stuurt wanneer er sneeuw is gevallen. Op die manier is relatief makkelijk te zien waar mogelijk hennep geteeld wordt. Ook de ArenA viel op die manier op, meldt een zegsman van de Amsterdamse politie. ,,Op het veld en de tribunes was geen vlokje sneeuw te bekennen, terwijl zo’n beetje heel Nederland op dit moment wit is. Reden voor ons om onderzoek te doen.”

De Johan Cruijff ArenA ligt er zondagochtend verdacht bij. Foto: John Graat

Domper

Ajax-directeur Edwin van der Sar noemt de gebeurtenis een nieuwe domper. ,,Het ging in publicitair opzicht net zo goed met onze club; we zijn al 48 uur niet negatief in het nieuws gekomen en dan gebeurt dit weer. Zover ik weet wordt er geen hennep geteeld in ons stadion, maar helemaal zeker weten doe ik het niet. Misschien weet Andre Onana er meer van en greep hij mis toen hij bij de Intratuin een tomatenplantje voor zijn vriendin wilde kopen.”

Het politie-onderzoek zal naar alle waarschijnlijk nog de hele zondagmiddag duren. Om die reden is de wedstrijd Ajax – FC Utrecht zondagmiddag afgelast. Van der Sar: ,,Jammer, want winnen is het beste medicijn en om die reden hadden we Utrecht graag opgerold. Nu lijkt het erop dat er eerder iets anders wordt opgerold.”

Deel dit artikel: