Nyck de Vries maakt F1-debuut: Nederlander vervangt Toto Wolff op Monza

Een droom komt uit voor onze landgenoot Nyck de Vries. De jonge aspirant-teambaas neemt dit weekend plaats op het stoeltje van Mercedes-baas Toto Wolff. Daarmee maakt de Fries op 27-jarige leeftijd zijn debuut.

Vorig weekend op Zandvoort mocht De Vries – die als freelancer tussen pitboxen pendelt – al even van het echt werk proeven. Vrijwel het gehele weekend zat hij toen op schoot van Wolff. ,,Een mooie ervaring”, blikte hij terug. ,,Af en toe mocht ik iets in het oortje van Lewis Hamilton roepen, of de wedstrijdleider uitschelden. En natuurlijk net doen of ik geconcentreerd aan het werk was, wanneer het lampje van de camera brandde.”

Nyck de Vries heeft tijd voor een snelle Wolff-imitatie. Beeld: F1 TV

Smaakt naar meer

De Vries’ optreden smaakte naar meer, vond ook Toto Wolff. ,,Nyck heeft laten zien dat hij zijn vak verstaat. Hij heeft ruim de tijd gehad om met me mee te kijken en nu moet hij bewijzen dat hij er klaar voor is. Het geeft mij de tijd om het weekend vrij te nemen. In principe zit ik over twee weken weer aan de knoppen, om Lewis excuses aan te bieden voor een ongelukkig bandenkeuze. Maar misschien ook niet. “

De Vries kan het nog allemaal nauwelijks bevatten. ,,Het gaat allemaal behoorlijk snel, niet alleen op de baan. Ik heb nog niet echt kunnen genieten. Er komt veel bij kijken: stoeltje passen, een hoofdtelefoon aanmeten en nog veel meer. Maar het komt goed; ik heb in Zandvoort goed naar Toto geluisterd. Uitstekende band.”

Deel dit artikel: