Pijnlijk: Ajax vergeet Berghius in te schrijven voor Champions League

Steven Berghius kan dit seizoen niet deelnemen aan de Champions League. Ajax is vergeten de nieuwe aanwinst aan te melden voor het elitetoernooi, waardoor de vleugelaanvaller vanaf de tribune moet toekijken.

Volgens Ajax-trainer Erik ten Hag gaat het om een administratieve fout. ,,Onze stagiair, die overigens ook verantwoordelijk is voor het bedrukken van de shirts, is bij het aanmelden vergeten een vinkje te plaatsen achter Berghius’ naam. Daar kwamen we helaas pas achter nadat de deadline voor het aanmelden verstreken was. Sindsdien zijn we in overleg met de UEFA, maar daar verwacht ik eigenlijk weinig van. Het is niet bepaald een geheim dat de voetbalbonden, zoals de KNVB maar ook de UEFA, anti-Ajax zijn.”

Steven Berghius speelt dit jaar niet met de Champions League-ster op de mouw. Beeld: ESPN

Amateurisme

Berghius zelf is bijzonder teleurgesteld. ,,Dit amateurisme had ik niet verwacht voordat ik bij Ajax tekende. Van mijn vorige club Feyenoord kun je veel zeggen, maar zij zijn mij in elk geval nooit vergeten in te schrijven voor de Champions League. Nu moet ik de Europese wedstrijden van Ajax vanaf de tribune bekijken, al weet ik nog niet of ik dat doe. Als ik Ajax zo graag had zien voetballen, had ik wel een bestelformulier voor een seizoensclubcard getekend, in plaats van een contract.”

De administratieve blunder van Ajax betekent goed nieuws voor de mindere godenzonen die normaal gesproken veroordeeld zijn tot de bank. Waarschijnlijk zal Zakarai Labayd de plek van Berghius innemen in het miljoenenbal.

Deel dit artikel: