Radio 2 schorst Rob Stenders na te laat afkappen nummer Marco Borsato

Rob Stenders is de rest van het jaar niet meer op de radio te horen. NPO Radio 2 heeft de dj geschorst omdat hij een lied van taalkunstenaars Marco Borsato en Ali B. na een minuut afkapte. De zender vindt dat hij veel sneller had moeten ingrijpen.

Leed
,,Rob heeft buitengewoon verwijtbaar gehandeld door het lied ‘Wat Zou Je Doen’ van Marco en Ali B. na een minuut af te breken”, reageert zendercoördinator Jan-Willem van Engelen. ,,Hij had veel alerter moeten zijn en het nummer al meteen na het intro weg moeten draaien. Dat had de luisteraar veel leed bespaard. Als NPO Radio 2 hebben we besloten Rob tijdelijk op mute te zetten. De rest van het jaar zal hij niet op zender te horen zijn.”

Biertjes
Diskjockey Stenders trekt zich het boetekleed aan. ,,Ik was niet alert. In het Top 2000 Café had ik, vlak voor mijn dienst, een paar biertjes gedronken. Daardoor was ik niet scherp en greep ik te laat in, terwijl ik Marco Borsato korter had moeten houden. Dat laatste geldt trouwens ook voor Leontien, maar het is niet aan mij om daar iets van te zeggen.”

Marco Borsato wilde niet reageren op alle ophef. Ali B., die de prachtige single verrijkt met zijn muzikale vondsten, wél: ,,Ik heb hier écht geen begrip voor. En daarin sta ik niet alleen. Ook kennissen van mij op de Balkan snappen er geen bal van.”

Deel dit artikel: