Red Bull rijdt met speciale livery in Turkije

Max Verstappen en zijn teammaat Sergio Perez rijden komend weekend in een wel héél speciale bolide. Ter ere van de Turkse Grand Prix heeft Red Bull wat aanpassingen aan de RB16B gedaan. De aangepaste bolide oogt wat minder aerodynamisch, maar is volgens Verstappen bliksemsnel en vooral erg degelijk.

We zagen de afgelopen jaren vaker dat Red Bull de auto of kleding van de coureurs aanpaste aan het land waarin werd gereden. Tijdens de recente Oostenrijkse race reden de coureurs in een lederhose-overall, in Spanje was er een rode stier verwerkt in het Red Bull-logo en in Mexico werden racehelmen vervangen door sombrero’s. Dit alles tot groot enthousiasme van de lokale fans.

Busje

Komend weekend, in Istanbul, gaat het team nog een stapje verder. “Het hele ontwerp van de auto is op de schop genomen”, vertelt teambaas Christian Horner. “Veel Turkse mensen rijden in een Mercedes, waardoor ze waarschijnlijk automatisch sympathie hebben voor het team van Lewis Hamilton. Maar er zijn ook aardig wat Turken die in een busje rijden. Daarom doen wij dat dit weekend ook. We hopen daarmee op veel support van de locals.”

De aangepaste Red Bull, waarin Verstappen en Perez dit weekend in de punten hopen te rijden. Originele foto: Twitter.com/Yesim Candan

Bliksemsnel

Max Verstappen reed vanmorgen zijn eerste rondjes in de zogeheten IstanBull. De Limburger is positief: “Hij oogt wat log en traag, maar is bliksemsnel en ligt goed op de weg, zeker met wat koffers in de laadruimte. En de motor die erin zit, is onverwoestbaar en geschikt voor lange afstanden. Dat komt goed uit, want een gridstraf vanwege een motorwissel kunnen we hier niet gebruiken.”

Zoals we van Red Bull gewend zijn, is ook de finishing touch in orde. Verstappen: “Deze auto is uitgerust met claxon. Ik hoop dat ik zondagmiddag na de race uitbundig kan toeteren, met een overwinning op zak. Dat past ook wel bij de Turkse cultuur.”

Deel dit artikel: