Ruim 50.000 Nederlanders besmet met coronapaniekvirus


Het aantal Nederlanders met het coronapaniekvirus (CPV) is de laatste dagen fors toegenomen. Ruim 50.000 goedgelovige landgenoten zijn besmet met de hardnekkige maar meestal onschuldige kwaal.

Onzinberichten
,,Eind vorige week, snel na het eerste coronavirusgeval in ons land, sloeg het CPV om zich heen”, licht het RIVM toe. ,,Het virus laat zich het makkelijkst herkennen door het gedrag van de besmette personen te analyseren. Mensen die getroffen zijn, kopen dure handzeep, mondkapjes en voor twee maanden proviand. Ook niezen ze opzichtig in hun elleboog en delen ze onzinberichten over de zogenaamd verschrikkelijke gevolgen van het coronavirus op social media, waarmee ze andere goedgelovige zielen besmetten.”

Het CPV slaat rap om zich heen. Foto: Flickr.com/
Photo RNW.org

Tips
Het RIVM heeft tips voor degenen die het virus onder de leden hebben: ,,Op de eerste plaats raden we je aan om adem te blijven halen, tenzij je Gökmen T. heet. Daarnaast is het zeker niet slecht om je hersens te gebruiken en logisch na te denken. Doe je dat, dan is er een gerede kans dat je het CPV overleeft.”

Alle besmette personen zijn inmiddels in quarantaine geplaatst, besluit het RIVM: ,,Ze worden twee weken afgesloten van Facebook. Zo kan het virus zich moeilijk verder verspreiden.”