Ryan Babel mist duel met Polen, maar deelname aan WK 2030 niet in gevaar

Ryan Babel zal morgenavond niet schitteren op de linkerflank van het Nederlands elftal. Het 34-jarige talent testte positief op het coronavirus en moet in quarantaine blijven. Het goede nieuws is dat hij waarschijnlijk op tijd fit is voor het WK 2030.

,,Natuurlijk is het zuur dat ik de Nations League-kraker tegen Polen moet missen, maar van de andere kant: ik mis wel vaker”, relativeert de revaliderende aanvaller. ,,Het zal voor Oranje wennen zijn zonder hun balvaste aanspeelpunt aan de linkerzijde. Gelukkig kan Memphis ook wel iets met een bal, al is hij natuurlijk geen Ryan Babel.”

Ryan Babel, vaste waarde in het oranje en rood. Beeld: YouTube/Voetbalzone

Hoop

Toch gloort er hoop aan de horizon. ,,Als het goed is, liggen mijn beste jaren nog voor me. En Frank de Boer heeft me verzekerd dat hij me selecteert, als hij in 2030 tenminste nog bondscoach is. Maar dat lijkt me wel. Frank de Boer is nogal honkvast”, besluit de dan 44-jarige recordinternational.

Overigens moet Nederland zich nog wel kwalificeren voor het toernooi, dat waarschijnlijk in Turkije of Saudi-Arabië zal worden gespeeld. Volgens Frank de Boer is dat slechts een formaliteit. Als Ryan op tijd fit is voor de kwalificatieduels, plaatsen we ons met gemak. En mocht het onverhoopt anders lopen, dan is er vier jaar later altijd een nieuwe kans.”

Deel dit artikel: