Schokkend: Jordan Henderson passt bal vóóruit op training Ajax

De voorbereiding van Ajax op het duel met Feyenoord, komende zondag, is ernstig verstoord. Tijdens een partijvorm passte Jordan Henderson de bal niet terug of opzij, maar vooruit. Veel teamgenoten raakten zó overstuur, dat trainer John van ’t Schip de sessie vroegtijdig moest beëindigen.

Het incident vond woensdagmiddag plaats, tijdens de wekelijkse training van het Amsterdamse sterrenensemble. Verdediger Jorrel Hato speelde de bal in de voeten van Henderson, waarna het misging. “In plaats van de bal terug naar een verdediger of de keeper te spelen, draaide hij letterlijk door en speelde hij de bal richting aanvaller Branco van den Boomen, die een paar meter vóór hem stond”, vertelt een aangeslagen getuige. “Ik kom hier elke week naar de training kijken, maar dit heb ik nooit gezien.”

Jordan Henderson beseft nog maar nauwelijks wat hij net heeft gedaan. Beeld: YouTube/AFC Ajax

Training afgeblazen

Oefenmeester Van ’t Schip kon niet anders dan het spel stilleggen, waarna aangeslagen spelers steun bij elkaar zochten. De clubarts van Ajax was snel ter plaatse om Henderson te onderzoeken, maar na een eerste check bleek hij in orde. Niettemin zat de schrik er goed in en werd de training afgeblazen. “Doorgaan had geen zin; iedereen was totaal in shock. We hebben er in ons clubhuis nog even over gepraat met zijn allen. Zulke gebeurtenissen hakken erin en erover praten helpt bij de verwerking”, besloot Van ’t Schip.

Black-out

Henderson zelf zegt niet te weten wat er gebeurde. “Ik denk dat je het een black-out kunt noemen. Ik kreeg de bal keurig in mijn voeten, wat op zich al vrij uitzonderlijk is bij deze club. Daar schrok ik van. Maar dat is geen excuus voor wat er daarna gebeurde. Ik bied mijn excuses aan aan alle getroffenen en zal er keihard aan werken om te zorgen dat dit niet meer gebeurt.”

Kort na Hendersons actie kelderde het Ajax-aandeel met ruim 25 procent. Het aandeel staat nu net boven de degradatiestreep.

Toeschouwers die onverhoopt getuige waren van het voorval, kunnen contact opnemen met Ajax. De club zal de getroffenen in contact brengen met Slachtofferhulp.

Deel dit artikel: