Schokkend: Willem Engel spreekt per ongeluk waarheid in supermarkt

Het weekend is slecht begonnen voor Willem Engel. Wachtend in de rij voor de kassa bij de supermarkt verkondigde hij per ongeluk een boodschap die feitelijk juist was. Engel heeft inmiddels spijt betuigd, maar duidelijk is dat zijn imago een deuk heeft opgelopen.

Zaterdagochtend rond 10.00 uur ging de geliefde dansleraar naar de lokale Aldi voor zijn weekendboodschappen. Hij was bepaald niet de enige, waardoor hij even moest wachten voor kassa zes. Daar ging het mis, vertelt een getuige die achter Engel in de rij stond. ,,Ondanks zijn mondkapje herkende ik hem meteen. Degene die vóór hem in de rij stond, klaagde tegen hem over de prijs van een krat pils. ‘Het is de laatste maanden inderdaad duurder geworden’, counterde Willem. Ik wist niet wat ik hoorde, want dat klopt!”

Willem Engel beging zaterdagochtend een flinke misstap. Foto: Wikimedia CC/Peter Heine/https://creativecommons.org/licenses/by/3.0/deed.en

Navraag bij de Aldi leert dat de prijs van een krat Schultenbrau – het bediscussieerde biermerk – sinds juni inderdaad is gestegen, van € 6,79 tot € 7,39. Dat betekent dat Engel dus feitelijk juiste informatie deelde.

Guurder

Aanvankelijk ontkende Engel dat hij de waarheid sprak: ,,Ik zei juist dat het de laatste maanden guurder is geworden en dat klopt natuurlijk niet in de zomer.” Maar toen bleek dat een toehoorder het gesprek had gefilmd, viel er niets meer te ontkennen en droop hij met de staart tussen de benen af richting zijn dansstudio.

Engel zegt het voorval te betreuren. ,,Ik begrijp dat dit schadelijk is voor mijn zorgvuldig opgebouwde imago. De komende maanden ga ik extra veel met virologen in discussie op Twitter, want dat ben ik mijn aanhangers verschuldigd. Al die Aldi-waarheden passen niet bij me. En dat is niet gelogen.”

Deel dit artikel: