Spelers Helmond Sport niet blij met rookverbod in stadion: ‘Peuk tijdens het voetballen hoort erbij’

Spelers van Helmond Sport zijn niet bepaald blij met het rookverbod zoals dat vandaag is aangekondigd. Met ingang van seizoen 2020-2021 mag er in stadions niet meer gerookt worden en dat schiet bij de voetballers in het verkeerde keelgat.

‘Peuk hoort erbij’
,,Als wij tijdens de wedstrijden niet meer mogen roken, gaat dat zeker ten koste van ons spelplezier”, zegt aanvaller Diego Snepvangers. ,,Een peuk tijdens het voetballen hoort er voor mij gewoon bij, zeker als je Diego heet. Het is een stukje ontspanning; we spelen nota bene in het weekend. We zijn toch geen profs?”

Ook verdediger Maiky Fecunda kan weinig begrip opbrengen voor het verbod. ,,Dat mensen op de tribune niet meer mogen roken begrijp ik, maar het kan toch geen kwaad als de spelers een sigaretje opsteken? Ik kan me ook niet voorstellen dat het schadelijk is voor onze omgeving. Wij verdedigers van Helmond Sport staan zó ver van onze directe tegenstander af, dat niemand onze rook inademt.”

Het stadion van Helmond Sport wordt momenteel geprepareerd voor het nieuwe seizoen.

Bemoeizuchtig
Maikel Verkoelen sluit zich bij zijn teamgenoten aan. ,,Ik vind het erg bemoeizuchtig dat anderen bepalen dat wij op het veld niet mogen roken. Wat is de volgende stap, dat we geen bier meer mogen drinken in de rust?”

Deel dit artikel:
%d bloggers liken dit: