Stiphout Vooruit 4 boekt recordzege: 66-3 tegen Someren 9


Geen korfbaluitslag, maar een basketbaluitslag. Zo kun je de score van de voetbalwedstrijd Stiphout Vooruit 4 tegen Someren 9 best omschrijven. De thuisploeg won met maar liefst 66-3 en dat is een record.

Grootste overwinning
Het is waarschijnlijk de grootste uitslag ooit in het Nederlandse voetbal. In elk geval is het de grootste overwinning die Stiphout 4 ooit boekte. Het oude record dateert van 12 mei 2013, toen Someren 13 met 12-0 aan de spreekwoordelijke zegekar werd gebonden. Coach Frans van Stiphout: ,,Je kunt zien dat we in vijf jaar tijd gegroeid zijn. Niet alleen qua buikomvang, maar kennelijk ook qua voetbal. Als je met 66-3 van Someren 9 wint, doe je het best goed. En eigenlijk is de uitslag nog behoorlijk geflatteerd ook. Als Gerben, mijn aanvaller, iets minder zelfzuchtig was, hadden we gewoon met 68-3 gewonnen.”

Coach Frans van Stiphout checkt of het kampioenschap nog haalbaar is.

De Stiphoutse spelers hebben de nodige groei vertoond.

Nuchter
De egoïstische Gerben in kwestie, Gerben van Leuken, (43) nam maar liefst 34 treffers voor zijn rekening. Zelf bleef hij – anders dan na de wedstrijd – nuchter over zijn bijdrage. ,,Er zat ook wel het nodige geluk bij. Bij mijn 21e treffer, pal na rust, raakte ik de bal helemaal niet goed.”

Thuisfluiter Rob van Oorschot had een dagtaak aan het bijwerken van zijn administratie. Gerben van Leuken (rechts) viert weer een treffer.

Opnieuw drie tegentreffers voor Stiphout 4.

De nieuwe stand met een prima doelsaldo voor Stiphout 4.

De nieuwe stand met een prima doelsaldo voor Stiphout 4.

Laagstaande zon
Dat uitgerekend Someren 9 zondagochtend 66 tegentreffers moest incasseren op het kort gemaaide kunstgrasveld, is behoorlijk opvallend. De jonge ploeg prijkt op een keurige vijfde plaats op de ranglijst en bezorgt menig tegenstander een lastige ochtend of middag. Grensrechter Peer Zwinkels had niet direct een verklaring. ,,We speelden eigenlijk best goed en zeker tot de 1-0 in de tweede minuut had ik niet het idee dat we hier gingen verliezen. Dat we zo dik hebben en verloren was me trouwens ontgaan. Ik had maar zes tegendoelpunten geteld, maar ik had dan ook wel last van de laagstaande zon. Hoe dan ook: de voetbal.nl-app gaf 66-3 aan, dus dan zal dat wel kloppen.”

Ondanks de pijnlijke nederlaag had Someren 9 een fijne zondag. Foto: Facebook Someren 9

Bladen pils
Stiphout 4 vierde de overwinning in het kleedlokaal met bladen pils. Pas een uur of vijf na het laatste fluitsignaal zwalkten de eerste spelers – die inmiddels al een uur of vier niet meer mochten rijden – de kleedruimte uit. De rest van de middag bleef het rustig in de kantine van Stiphout Vooruit, daarom verkozen de spelers en stafleden een gezelliger onderkomen.

Na de wedstrijd werd er gezongen en gedronken.

Geen man van de wedstrijd
Goudhaantje Gerben van Leuken werd overigens niet verkozen tot man van de wedstrijd. Die eer kwam ten deel aan onvaste keeper Eric van Diepen, die bij 28-2 twee keer knap ingreep. Coach Van Stiphout: ,,Eric hield ons op de been. Anders hadden we het in de tweede helft nog knap lastig kunnen krijgen.”