Telegraaf neemt Pierre van Hooijdonk over van Studio Voetbal: ‘Bij ons zijn feiten niet zo belangrijk’

Pierre van Hooijdonk heeft alweer een nieuwe opdrachtgever gevonden. Na zijn ongefundeerde aantijgingen aan het adres van Ajax-trainer Maurice Steijn haalde de redactie van Studio Voetbal hem van de tv. De Telegraaf handelde direct en neemt de oud-voetballer transfer- en feitenvrij over. Volgens het dagblad is het prima om zonder onderbouwing geruchten de wereld in te helpen.

,,Wij zijn van mening dat je ook zonder kennis van zaken prima kunt fungeren op onze redactie”, meldt de hoofdredactie van de wakkere krant. ,,Feiten kúnnen incidenteel handig zijn, maar zijn tegelijkertijd erg overschat. Kijk maar naar onze redacteuren als Mike Verweij en Evert Santegoeds: puur op basis van geruchten, roddels en wilde hersenspinsels brengen zij al jarenlang het Telegraaf-dna op de deurmat. Bij ons zijn feiten gewoon niet zo belangrijk; alleen onze verslaggever Jeroen Kapteijns denkt daar anders over. Wij denken hoe dan ook dat Pierre prima binnen onze club past.”

De kopsterke Pierre van Hooijdonk, afgelopen zondag. Beeld: NOS

Overdreven

De Telegraaf vindt de houding van NOS daarom nogal overdreven. ,,Wat heeft Pierre nu eigenlijk verkeerd gedaan? Hij heeft geroepen dat een trainer van Ajax – een club waar wij als Telegraaf helemaal niets mee hebben, maar dat terzijde – betrokken is bij duistere dealtjes. Nou en? Waar rook is, is vuur. Pierre kan het weten, want hij scoorde in 1998 nog tegen Brazilië. En het betreft Ajax, dus er zal waarschijnlijk van alles mis zijn. Wij denken dat Pierre een punt heeft. Laat hem bij ons maar lekker schrijven en video-items maken. Daarin hoeft hij helemaal niemand te sparen.”

Andere taxi

De redactie van Studio Voetbal wilde niet reageren. Van Hooijdonks voormalig tafelgenoot Rafael van der Vaart wel. ,,Pierre en ik zijn het meestal niet met elkaar eens, maar ik vind het wel erg jammer dat Pierre vertrekt. Al is het maar omdat hij mij altijd thuis bracht na de uitzending, waardoor ik gewoon kon drinken aan tafel. Nu moet ik een andere taxi zoeken. Ik zal Ibrahim Afellay eens lief aankijken. Die lust volgens mij geen bier.”

Deel dit artikel: