Verdrietig: fan vergeet eigen blijdschap te filmen na overwinning Max Verstappen

Voor een Max Verstappen-fan uit Helmond had de beslissende race in Abu Dhabi hét hoogtepunt van het jaar moeten worden. Helaas eindigde de reis in een grote teleurstelling. De man had zichzelf op hét grote moment namelijk vergeten te filmen.

Daags na Verstappens wereldtitel kan Cristian Mandigers (46) het nog steeds niet bevatten. ,,Ik had overal aan gedacht. Oranje shirt, telefoon, een powerbank en koude Bavaria om niet veroordeeld te zijn tot die bocht van sponsor Heineken. Het was een prachtige dag en we waren al vroeg op het circuit om sfeer en bier te proeven”, vertelt hij.

Weinig vertrouwen

Samen met vijfduizend Nederlandse fans op de tribune zag Mandigers dat Lewis Hamilton lange tijd op weg was naar zijn wereldtitel. ,,Ik had er eerlijk gezegd weinig vertrouwen meer in. Totdat ik Gordon, die een paar rijen vóór me zat, hoorde roepen dat het allemaal wel goed zou komen. Als zo’n groot en doordacht Formule 1-kenner zoiets beweert, zal dat wel ergens op gebaseerd zijn, dacht ik. Dus ik hield hoop. “

Mandigers (rechts) wordt getroost na de voor hem teleurstellend verlopen race.

Teleurstellend

Mandigers’ positieve instelling werd beloond. Hoe het afliep weet iedereen: Max Verstappen haalde Hamilton in de laatste ronde in. Teleurstellend voor de Brit, maar ook voor de Brabander. ,,In mijn blijdschap vloog ik mijn maten om hun nek en daarna maakte ik wat foto’s en filmpjes van de uitzinnige menigte en de auto’s op de baan. Ik dacht er op dat moment stomweg niet aan om mezelf te filmen.”

De bui van de gedesillusioneerde supporter werd er niet beter op toen hij de ontroerende en spontane selfievideo’s van anderen zag. ,,Ik zag onder meer Ali B., Barbara Barend en Tom Coronel genieten van de spanning en zichzelf. Hun berichten op social media zijn talloze keren geliket. Zelf moet ik het doen met wat foto’s van andere fans. En coureurs. Daar heb ik niks aan, natuurlijk.”

Revanche

Mandigers is ondanks zijn teleurstelling vastberaden: er komt revanche. ,,Dinsdag vlieg ik naar huis en ga ik de hele vlucht lang mezelf live streamen via Facebook. En volgend jaar keer ik hier terug en neem ik een cameraman mee om in beeld te brengen hoe ik de race beleef. Het zou leuk zijn als Max Verstappen dan wéér wereldkampioen wordt, maar dat is geen must. Uiteindelijk draait het om mij. “

Deel dit artikel: