Zanger Gers Pardoel heeft antwoord op coronavirus – RIVM reageert opgelucht


De wereld kan weer handen schudden, vrijuit niezen en naar grote sportevenementen, want het coronavirus is onder controle. Gers Pardoel kwam vrijdagochtend met een simpele maar doeltreffende oplossing: liefde.

Handen, knuffels en liefde

‘Geef elkaar wel een hand, geef elkaar wel een knuffel en geef elkaar wel je liefde’, plaatste de rappende viroloog vrijdagochtend op Twitter. Volgens Pardoel is dat dé remedie tegen het coronavirus. Die bewering blijkt geenszins ongefundeerd. ,,Ik gaf donderdagavond, na een uitverkocht optreden voor 99 man, een bandlid een hand, knuffel en liefde. We voelen ons allebei nog goed, dus dat is voor mij het bewijs dat het virus niet bestand is tegen handen, knuffels en liefde.”

Dr. Pardoel deelde zijn medisch advies kosteloos met zijn volgelingen.

RIVM verheugd

Het RIVM reageert verheugd. ,,De wetenschappelijk onderbouwde oplossingen van dr. Pardoel, die toch heel wat medische bagage op zijn drager heeft, blijken buitengewoon effectief. Tussen de publicatie van zijn bericht en nu (vrijdagochtend 10.30 uur, red.), zijn er geen nieuwe gevallen van het coronavirus meer gemeld. Het feit dat we altijd pas in de middag een update geven kán daarop van invloed zijn, maar niettemin lijkt het erop dat mondkapjes en handzeep in de kliko kunnen. De wereld kan weer ademhalen en liefde delen.”

Pardoels oplossingen hebben minstens evenveel positieve maatschappelijke impact als zijn diepgaande liedteksten. Waarschijnlijk komen de ingelaste hamsterdagen bij de AH snel ten einde en is er weer volop farfalle verkrijgbaar. En kan er dit weekend alsnog gewoon gevoetbald worden. Zondag rijdt Max Verstappen tóch in Melbourne en ook het Songfestival staat niet langer op losse schroeven. Het ligt in de lijn van de verwachtingen dat redder Pardoel, bij wijze van dank, mag deelnemen. Lombardije heeft al toegezegd dat de douze points in dat geval naar hem gaan, als dank voor het meedenken.

De peilloos diepe denker Gers Pardoel in actie. Foto: Wikimedia CC/Richard Broekhuijzen

De peilloos diepe denker Gers Pardoel in actie. Foto: Wikimedia CC/Richard Broekhuijzen

Cynische geluiden

Toch is niet iedereen er al van overtuigd dat het coronavirus definitief is overwonnen. Op social media klinken zelf cynische geluiden. ,,Neem die gek mee naar Rome of Parijs. Desnoods achterop de fiets”, schrijft @Henkes_55 op Twitter.