Ajax-spelers hekelen voortijdig weglopende Qatar-fans: ‘Nog nooit meegemaakt’

De anders zo hondstrouwe fans van het Qatarese elftal verlieten zondagmiddag massaal het stadion, terwijl de wedstrijd tegen Ecuador (0-2) nog lang niet was afgelopen. Dit tot ongeloof van de Ajacieden Daley Blind en Davy Klaassen.

,,Dit heb ik nog nooit meegemaakt”, zei Blind. ,,Als fan moet je je elftal door dik en dun steunen. Voortijdig het stadion verlaten wanneer jouw clubje of elftal achterstaat hoort daar niet bij. Stel je voor dat zoiets in de Johan Cruijff ArenA zou gebeuren. Het land zou op z’n kop staan denk ik.”

Na de 0-2 stroomde het stadion al snel leeg. Beeld: NOS

Demotiverend

De pijlsnelle verdediger kreeg bijval van teamgenoot Davy Klaassen. “Dit is bizar en moet wel enorm demotiverend werken voor de voetballers. Zij hebben jaren naar dit toernooi toe geleefd en dan dit. Misschien ben ik als Ajax-speler verwend, maar dit hoop ik nooit mee te maken.”

Files vermijden

Volgens een woordvoerder van de Qatarese voetbalbond had het vroegtijdig weglopen van de fans niets te maken met de teleurstellende prestaties van hun favorieten. ,,Veel mensen gingen gewoon even een pilsje halen aan de bar. En anderen gingen weg om de files voor te zijn. Het kan op zondag behoorlijk druk zijn bij de oases en op de hoofdpaden van de woestijn.”

Deel dit artikel: