Amateurteam Stiphout 4 gaat ook weer voetballen, maar slechts kwart van supporters is welkom

Voetballen met supporters op de tribune is binnenkort weer mogelijk, maar tijdelijk is maar zo’n 25% van het normale aantal fans welkom. Dat geldt ook voor amateurelftal Stiphout Vooruit 4. Door die maatregel mogen er voorlopig geen vier fans hun favoriete team aanmoedigen, maar slechts één.

,,Als amateurvoetbalteam staan we niet helemaal boven de wet. Ook wij moeten maatregelen nemen om te zorgen dat het voor iedereen veilig is om een wedstrijd van Stiphout 4 te bezoeken. We passen daarom dezelfde handelswijze toe als in het betaald voetbal: slechts een kwart van de fans mag naar binnen. Dat betekent dat wij iedere thuiswedstrijd drie mensen moeten teleurstellen”, licht teammanager Mark Meulendijks toe.

Loyaliteitspunten

Om te bepalen wie er naar binnen mag, is er een loting georganiseerd. Meulendijks: ,,Supporters konden zich inschrijven voor onze thuiswedstrijden. Vervolgens hebben we geloot, waarbij we ook rekening hebben gehouden met loyaliteitspunten: mensen die regelmatig naar onze wedstrijden komen kijken, hebben een grotere kans. Het lot heeft bepaald dat buurtbewoner en voormalig clubthuisfluiter Willy Schuts de eerste thuiswedstrijd mag komen kijken. Alle thuisduels daarna trouwens ook als hij wil, want verder heeft niemand zich aangemeld.”

Fan Willy Schuts (rechts) neemt regelmatig plaats in de dog-out.

Uitgelaten

De gelukkige Willy Schuts is vereerd, al heeft hij wel vraagtekens bij het toegepaste systeem. ,,Ik hoorde dat ik vijf loyaliteitspunten heb. Dat zou betekenen dat ik het afgelopen seizoen vijf wedstrijden bekeken heb. Het klopt dat ik mijn hond een keer of vijf heb uitgelaten bij het sportpark op het moment dat Stiphout 4 voetbalde – of in ieder geval een poging daartoe deed -, maar om nou te zeggen dat ik de wedstrijden heb bekeken…”

Niettemin is de redelijk vaste toeschouwer wel van plan om binnenkort weer eens naar een wedstrijd te gaan kijken. ,,Mijn hond zal er toch ook uit moeten. Ik begreep wel dat ik niet mag zingen tijdens het aanmoedigen. Dat ambieer ik ook niet echt, want alle aanmoedigingsliederen zijn meerstemmig. Ook moet ik een mondkapje dragen. Dat vind ik wel best. Als het spel van Stiphout 4 weer eens niet om aan te zien is, kan ik dat makkelijk voor mijn ogen doen.”

Deel dit artikel: