‘Danny Blind nieuwe bondscoach Oranje’

De KNVB presenteert nog deze week Danny Blind als nieuwe bondscoach. De bond ziet de oud-international als dé ideale persoon om het Nederlands elftal weer aan het voetballen te krijgen. Volgens De Telegraaf tekent hij tot en met het WK van 2030.

De KNVB wil het nieuws bevestigen noch ontkennen, maar Blind werd pal na het ontslag van Frank de Boer al bij het hoofdkantoor in Zeist gezien. Ook Blind bleef op de vlakte over de reden van zijn komst. ,,Het is niet aan mij om daar iets over te zeggen. Laat ik het zo zeggen: ik ben beschikbaar en waar rook is, is meestal vuur. Verder ga ik er nu niet op in, maar we zien elkaar wellicht in september.”

Danny Blind voor het KNVB-bondskantoor. Beeld: Ons Oranje

Succestrainer

Volgens De Telegraaf is het nog slechts een kwestie van tijd voordat Blind wordt gepresenteerd als nieuwe bondscoach. ,,Na het teleurstellend verlopen EK zoekt de KNVB een succestrainer. Iemand met gezag, kennis, charisma en natuurlijk overwicht. En iemand met wie je indruk maakt in het buitenland. Dan blijven er eigenlijk maar drie mensen over: Louis van Gaal, Martin Jol en Danny Blind. Het wordt de laatste.”

Het nieuws over Blinds aanstaande aanstelling bracht wereldwijd heel wat teweeg. In Noorwegen en Turkije, toevallig de voornaamste concurrenten van Oranje in de kwalificatiepoule, gingen mensen zelfs juichend de straat op.

Deel dit artikel: