Dappere vrijheidsstrijders maken provocerend bushokje onschadelijk

Een groep dappere mannen heeft maandagavond een heldendaad verricht door in Helmond een bushokje te elimineren. Het hokje was, volgens omstanders, al de hele avond hinderlijk aanwezig en weigerde ondanks waarschuwingen weg te gaan.

Een getuige, die gezien zijn capuchon vermoedelijk anoniem wil blijven, zegt dat het hokje alleen maar uit was op rellen. ,,Er gold maandag een gebiedsverbod in de zone waar dat hokje stond. Toch stond hij daar irritant te wezen, met die ledverlichting. Aan de zijkant hingen posters met allerlei rare vormen erop, ik denk letters. Na een paar waarschuwingen was de maat vol.”

Grote mond

Na een paar steenworpen was het verzet – en het glas – al gebroken, meldt de omstander. ,,Dat hokje had een grote mond, maar was eigenlijk geen partij voor een grote groep passerende vrijheidsstrijders. Onder luid applaus trokken ze daarna richting binnenstad om daar af te rekenen met voorwerpen die op rellen uit waren, zoals ruzie zoekende camera’s, prullenbakken en fietsen.”

Het hokje kwam er niet zonder kleerscheuren af. Foto: De Weblog van Helmond

Nog laat op straat

Volgens de Helmondse politie keerde de rust rond de klok van 21.00 uur terug in de stad. ,,Sommige verzetshelden waren, ondanks de avondklok, na 21.00 uur nog op straat, maar dat is waarschijnlijk geen kwade wil. We begrijpen ook wel dat ze nog tot laat op straat zijn, want de meesten hoeven morgen toch niet te werken.”

Deel dit artikel: