Dick Advocaat plotseling vermist na opstappen Jaap Stam

Dick Advocaat is sinds maandagavond vermist. Van de Haagse crisistrainer ontbreekt sinds 18.00 uur ieder spoor. Zeer toevallig is dat ook het tijdstip waarop bekend werd dat Feyenoord met spoed op zoek is naar een nieuwe trainer…

Advocaats partner Dieuwke is de laatste persoon die de 72-jarige oefenmeester heeft gezien. ,,Ik stond in de keuken en Dick zat in de woonkamer wat tv te kijken”, vertelt ze. ,,Ineens kreeg ik een pushmelding op mijn telefoon: Jaap Stam en Feyenoord zijn uit elkaar. Dat riep ik naar Dick. ‘Misschien een mooi klusje voor jou’, voegde ik er als grapje aan toe. Hij antwoordde niet, maar ik hoorde wel de voordeur dichtslaan en zag nog net dat hij met hoge snelheid wegreed.”

Dick Advocaat op een door de politie verspreide foto. Foto: Голубев Андрей

Appje
De coach stuurde zijn levenspartner niet veel later nog een appje, vertelt ze. ,,Daarin schreef hij dat ik me geen zorgen om hem hoef te maken, maar dat hij plotseling de behoefte voelde om een oude vriend in Sint-Petersburg op te zoeken en tot half mei weg te blijven. En dat ik telefoontjes waarvan het nummer begint met 010 niet moet beantwoorden. Sindsdien is hij onbereikbaar. Erg vreemd.”

Technisch directeur Sjaak Troost van Feyenoord bekent dat Feyenoord een oogje heeft op Advocaat. ,,Het liefst als trainer. Maar als hij dat niet wil, is hij ook als middenvelder welkom.”

Deel dit artikel: