Duel Verhoeven vs. Hari gestaakt na knokpartij

De wedstrijd Rico Verhoeven tegen Badr Hari is zaterdagavond geëindigd in een regelrechte anticlimax. Al vroeg in het duel gingen beide kemphanen met elkaar in gevecht, waarna de arbiter niets anders kon doen dan voortijdig affluiten. Het is onduidelijk of het restant nog uitgespeeld wordt.

De sfeer tussen beide mannen was al de hele week grimmig. Afgelopen vrijdag, bij het officiële weegmoment, staarden Verhoeven en Hari elkaar seconden lang intimiderend aan. Kenners vreesden toen al dat het weleens mis zou kunnen gaan.

Afkoelingsperiode
En dat gebeurde, in het – zoals gebruikelijk – volgepakte Gelredome. Al direct na het startsein zochten de agressors elkaar op. Scheidsrechter Bas Nijhuis deed wat hij kon om de gemoederen te sussen, maar er was geen houden meer aan. Na enkele rake trappen en klappen en zelfs twee korte afkoelingsperiodes staakte hij het duel. Hari en Verhoeven toonden daarna nog wel respect voor elkaar, maar het kwaad was al geschied.

Verhoeven en Hari mogen elkaar niet – dat is wel duidelijk. Beeld: YouTube/new_legend

Lange schorsing
Of de match nog wordt uitgespeeld, is onzeker. Dat zal dan sowieso niet op korte termijn gebeuren. Beide licht onvlambare sporters staat ongetwijfeld een lange schorsing te wachten.

Deel dit artikel: