Gestaakte wedstrijd O19-teams Ajax en Feyenoord wordt zonder voetballers uitgevochten

De knokwedstrijd Ajax Onder 19 – Feyenoord Onder 19 wordt op 1 juni uitgevochten. Het duel werd vorige week na een half uur gestaakt omdat spelers van Ajax en Feyenoord zich met de gebeurtenissen op de tribune wilden bemoeien. Daarom zijn voetballers bij het restant niet welkom.

Aanval
Aanvankelijk verliep het duel op de tribunes van sportcomplex De Toekomst in Amsterdam zonder problemen. Na een aftastende beginfase openden Amsterdamse fans na 30 minuten de aanval op Feyenoord-aanhangers. Al snel escaleerde de situatie, vooral omdat voetballers en begeleiders zich in de strijd gingen mengen. Daarom besloot de arbitrage, geheel begrijpelijk, om het duel stil te leggen.

Het moment waarop het misgaat: voetballers verstoren de wedstrijd. Beeld: YouTube/RTV Rijnmond

Voetballers niet welkom
Het treffen wordt dus nog wel uitgespeeld, liet organisator Glory weten. ,,Op zaterdag 1 juni om 14.30 uur gaan we verder waar we gebleven zijn. We hopen dat de wedstrijd alsnog een mooi slot krijgt. De voetballers van Ajax en Feyenoord zijn die dag in elk geval niet welkom op het sportpark, dus daaraan zal het niet liggen.”

De supporters van Feyenoord kunnen zaterdag de titel in de gewichtsklasse welter grijpen. Ajax geeft zich echter nog niet gewonnen, laat de teamleiding op de site weten: ,,We blijven knokken tot aan de streep.”

Deel dit artikel: