Jaap Stam neemt maatregelen: spelers Feyenoord moeten verplicht komen trainen

Direct nadat zondagavond de spelersbus van Feyenoord werd opgewacht door voorbeeldige fans, heeft trainer Jaap Stam keiharde maatregelen aangekondigd. Per direct moeten zijn spelers minimaal één keer per week komen trainen.

Drankje in de kantine
,,De meeste jongens die bij Feyenoord voetballen, zijn lid geworden voor de gezelligheid”, weet Stam. ,,Op zondag een potje voetballen, daarna een drankje in de kantine en wanneer Studio Sport begint op de fiets naar huis. Prima, maar het moet ook niet té vrijblijvend worden. De laatste weken zijn we niet echt beter gaan voetballen. Daarom gaan we fanatieker trainen. Ik hoop dat dat een positief effect heeft op de prestaties.”

Trainen is in Rotterdam geen nieuw fenomeen, voegt de ervaren coach eraan toe. ,,Elke dinsdag- en donderdagavond verzorg ik al een training voor wie wil. Meestal staan we er dan met een man of zes, zeven. Wat pass-oefeningen hier, een rondootje daar. Soms ook wat afwerkingoefeningen, als er tenminste een keeper is. Maar het is te vrijblijvend. Vanaf nu verplicht ik mijn spelers om minstens één keer per week te komen trainen. Twee keer mag ook, maar hoeft natuurlijk niet.”

Teleurgesteld
Stams besluit is een direct gevolg van de busopwachting van zondagavond, geeft hij toe. ,,Ik snap dat de fans teleurgesteld zijn en betere prestaties eisen. Ze willen voetbal zien, maar dat hebben ze al jaren niet in de ArenA gezien. Vandaag ook weer niet. En als je boos bent, wacht je een bus op. Doe ik ook altijd, liefst lijn 33 of 37. De club maakt het trouwens nog wel goed met de gedupeerde supporters. Iedere Feyenoord-fan die in Amsterdam in het uitvak zat, krijgt de kosten van zijn kaartje vergoed.”

Een deel van het fantastische legioen wacht de bus op. Beeld: RTV Rijnmond

Haasten
Feyenoord-boegbeeld Marcos Senesi is niet blij met de snode plannen van zijn oefenmeester. ,,Ik ben naar Feyenoord gekomen voor de vrijheid en gemoedelijkheid. Doordeweeks werk ik gewoon en dan heb ik geen zin om me te moesten haasten omdat er zo nodig getraind moet worden. Daar baal ik wel van; het gaat toch niet om het resultaat? Als ik wedstrijden wilde winnen, was ik niet naar Feyenoord gekomen.”

Deel dit artikel: