Jammer: Kipchoge vergeet hardloop-app aan te zetten en kan record niet delen op Facebook

Marathonloper Eliud Kipchoge heeft weinig plezier beleeft aan zijn succesvolle recordpoging van zaterdagochtend. De Keniaan liep als eerste persoon ooit de marathon onder de twee uur, maar vergat zijn hardloop-app aan te zetten. Nu kan hij zijn workout niet delen op Facebook.

Likes oogsten
,,Ik kwam er direct na de finish achter”, zegt de treurende atleet. ,,Ik wilde mijn training op Strava afronden en de gegevens delen met mijn Facebookvrienden. Toen zag ik dat ik nooit op start heb gedrukt. Erg zonde, want het lopen ging best lekker. Ik had er vast heel wat likes mee kunnen oogsten.”

Kipchoge juicht, maar het lachen vergaat hem snel. Beeld: BBC

Duimpje
Kipchoge bekent dat hij niet graag hardloopt. ,,Soms trek ik mijn schoenen eens aan, als het niet regent en niet te koud is. Gelukkig is dat in Kenia niet zo vaak, trouwens. Ik ren vooral om mijn resultaten te kunnen delen met vrienden en vervolgens te wachten op de reacties. Dikwijls krijg ik een duimpje of een compliment. Dat is mijn drijfveer.”

Duimpjes en complimenten blijven nu dus achterwege. . Kipchoge: ,,Jammer, maar het had erger gekund. Gelukkig heb ik nog geen twee uur getraind. Daarom heb ik maar een bescheiden deel van mijn zaterdagochtend weggegooid. Binnenkort ga ik vier uur over de marathon doen. Met zo’n langdurige workout maak ik veel meer indruk.”

Deel dit artikel: