Kantinejuf Ajax onthult nóg meer schandalige appjes Overmars

Het wangedrag van Marc Overmars is nog veel ernstiger dan tot nog toe werd aangenomen. Dat blijkt uit WhatsApp-conversaties die een medewerkster van Ajax heeft onthuld. Daarin is te zien dat de afgezwaaide technisch directeur ook foto’s van Dušan Tadić verstuurde.

Ajax-medewerkster Tonnie, van de catering, vertelde maandagavond over haar omgang met Overmars. ,,Ik zag hem bijna dagelijks in onze bedrijfskantine, waar ik in de keuken werk. Rond lunchtijd kwam hij altijd wat te eten halen. Soms een salade, maar meestal een vette hap. ‘Ik snap niet hoe jij zo slank blijft’, zei ik weleens tegen hem. Dan lachte hij, trots.”

Tonnie, 53, werkt sinds 2014 in de kantine van De Toekomst. In het begin had ze weinig te klagen over de kleine bestuurder. Behalve over zijn betaalgedrag. ,,Héél toevallig was hij elke keer zijn portemonnee vergeten als hij aan de kassa stond om af te rekenen. Of ik het dan maar op de rekening van Edwin (van der Sar, red.) wilde zetten. Ze noemen hem niet voor niets Marc Netto, hè?!”

De kantine op De Toekomst waar Marc Overmars vele uren doorbracht. Tonnie wilde niet herkenbaar op de foto. Foto: foursquare.com.

Declareren

Pas jaren later, in 2020, begon Tonnie het gedrag van Overmars als hinderlijk te ervaren. ,,Hij zocht duidelijk redenen om me te zien. Hij kwam bijvoorbeeld steeds in de kantine koffie halen, terwijl hij op zijn kantoor ook gewoon een koffiemachine heeft. En dan bleef hij maar hangen en slap ouwehoeren, bij het buffet. Zo snel als hij vroeger was, zo langzaam was hij in de kantine. Om van hem af te komen, gaf ik hem maar wat kassabonnetjes die andere medewerkers niet hoefden. Dan had hij even wat om handen: extra declaraties indienen bij de club. Maar het hielp maar korte tijd.”

Het dieptepunt volgde eind 2021, vertelt Tonnie. ,,Toen begon hij mij te appen. Ik heb nog steeds geen idee hoe hij aan mijn nummer komt, maar ik denk dat hij alle mogelijke cijfercombinaties heeft geprobeerd. Wat hij me allemaal stuurde? Wat niet. Berichten met een dubbele bodem. Ook foto’s, ja. Die genoemde dickpics heb ik nooit gezien; ik zag alleen zijn buik. Ik reageerde meestal kortaf op zijn berichten. Bij nader inzien had ik hem misschien moeten blokkeren, maar ja: hij was in zijn eentje verantwoordelijk voor een groot deel van onze kantineomzet. Dus ik nam het maar met een korreltje zout. Dat deden de collega’s die mijn eigengemaakte soep aten ook.”

Druppel

Vorige maand ging het dan écht mis, vertelt de geschrokken kantinemedewerkster. ,,Ajax speelde de uitwedstrijd tegen PSV. Marc zat op de tribune. Volgens mij vond hij de wedstrijd niet zo boeiend, want hij was alleen maar aan het appen. Diep in de tweede helft kreeg ik de schrik van mijn leven, toen hij me een foto appte. Daarom stond Tadić. Dat was voor mij de druppel. Ik ben naar huis gegaan, heb me ziekgemeld en heb Marc Overmars geblokkeerd.”

De bewuste app-conversatie. Ingevoegde foto: Wikimedia CC/Екатерина Лаут/CC BY 3.0

Beter voor de club

Tonnie, inmiddels weer aan het werk, vindt het een goede zaak dat Overmars intussen verdwenen is. ,,Het is slecht voor onze omzet, maar is beter voor de club. Dat hij dickpics stuurde, is natuurlijk niet goed te praten. Maar die Tadićpics zijn bijna even erg. Wat een l*l.”

Deel dit artikel: