Keiharde straf: racistische fans krijgen FC Den Bosch-seizoenskaart voor het leven

De KNVB heeft de racisten die zich afgelopen zondag misdroegen tijdens FC Den Bosch – Excelsior keihard aangepakt. De daders moeten verplicht de rest van hun leven elke thuiswedstrijd van FC Den Bosch bijwonen.

Higler
De voetbalbond kondigde zondag al stappen aan, nadat Excelsior-voetballer Ahmad Mendes Moreira oerwoudguiden naar zich toe geslingerd kreeg, al waren het volgens de gesubsidieerde FC Den Bosch-communicatiestagiair kraaiengeluiden. Ook bestreed de club dat een supporter de Hitlergroet maakte: ,,Het was de Higlergroet. De bewuste fan dacht dat scheidsrechter Dennis Higler floot. Een onschuldige persoonsverwarring dus. Dat gebeurt onze spelers op het veld ook weleens. Anders zouden ze niet bij FC Den Bosch spelen.”

Bossche oproerkraaiers. Beeld: Fox Sports

Sanctie
De KNVB vond het gebeuren minder onschuldig. Door de VAR werd duidelijk dat een kleine groep toeschouwers met een onoverbrugbare afstand tot de arbeidsmarkt de grens volledig had overschreden. ,,Daarbij past de zwaarst mogelijke sanctie: een levenslange seizoenkaart voor FC Den Bosch, inclusief meldplicht”, aldus de KNVB.

De KNVB wilde niet zeggen of Amnesty International al om een mildere maatregel, zoals een gevangenisstraf, heeft gevraagd.

Deel dit artikel: