Kiki Bertens naar halve finale rolstoeltoernooi Roland Garros

Voor het eerst in haar loopbaan heeft tennisster Kiki Bertens zich geplaatst voor de halve finale van het rolstoeltoernooi van Roland Garros. Een opmerkelijke prestatie, temeer omdat Bertens niet in een rolstoel aan het toernooi begon.

De 28-jarige Zuid-Hollandse maakte de opmerkelijke carrièreswitch in de tweede set van haar partij tegen Sari Errani uit Italië. Bertens: ,,Ze serveerde zó zacht, dat de bal al twee keer de grond had geraakt voordat ik erbij in de buurt kon zijn. In het rolstoeltennis mag dat, vandaar mijn keuze.”

Moegestreden verlaat rolstoeltennisster Kiki Bertens (in Oranje bovenkleding) het court. Beeld: NOS

Wennen

Bertens had in het begin moeite met haar nieuwe vervoermiddel. ,,Het is echt wennen, zeg. Gelukkig is die Errani zo slecht dat het niet uitmaakte, want ze sloeg alles in het net of richting Sacré-Cœur. Ik wed dat zelfs Robin Haase een ronde verder zou komen als hij in de eerste ronde tegenover haar zou staan of zitten. Bij wijze van spreken dan.”

In de halve finale van het grandslamtoernooi treft Bertens local hero Françoise Dubois uit Parijs. Onze landgenote weet wat haar te doen staat. ,,Ik moet zorgen dat de bal lang in het spel blijft. Dan ben ik in het voordeel met mijn hardere compound banden. Als het uitpakt zoals ik hoop, sta ik met één been in de finale.”

Deel dit artikel: