Krijtlijnen verdwenen tijdens wedstrijd Argentinië; Maradona ontkent betrokkenheid

De oplettende kijker van de wedstrijd Nigeria – Argentinië is het ongetwijfeld opgevallen: na rust waren de krijtlijnen op het veld verdwenen. Al snel wees de beschuldigende vinger in de richting van toeschouwer Diego Maradona, maar die ontkent elke vorm van betrokkenheid.

In de eerste helft zat ‘Pluisje’, keurig op zijn plek op de eretribune. Dat zag ook de regisseur, die hem ongeveer iedere minuut in beeld bracht. Maradona gedroeg zich aanvankelijk voorbeeldig en babbelde sportief met Nigeriaanse bobo’s.

Grotere pupillen
Na de pauze gedroeg de Argentijn zich heel anders. Hij maakte ineens een licht ontvlambare indruk en ook zijn pupillen waren wijder. Maar dat was niet de enige verandering ten opzichte van de eerste helft: bijna alle krijtlijnen waren verdwenen. Omdat ook de videoarbiter aan de thee zat is betrokkenheid van Maradona daarbij niet te bewijzen, maar volgens mensen in het vak van de legendarische voetballer was hij tijdens de rust niet op de tribunes.

Na de pauze zijn de lijnen ineens weg. Beeld: NOS.nl

Ontkenning
Diego Maradona ontkende ook maar iets met de verdwijning te maken te hebben. Hij wilde ook niet al te veel kwijt over waar hij in de rust was: ,,Ik deed hetzelfde als het Argentijns elftal in de tweede helft: mijn gram halen.”

Deel dit artikel: