Man (72) ontvolgt Lionel Messi op Instagram na kwartfinale: ‘Dat zal hem leren’

Vrijdagavond was Lionel Messi nog de gevierde en vierende man, maar inmiddels is er van zijn feestvreugde nog maar weinig over. Een man uit Helmond besloot de kleine Argentijn namelijk niet meer te volgen op Instagram. Hierdoor heeft Messi nog maar 387.359.734 volgers over.

Net als miljoenen landgenoten keek Frans van Stiphout (72) vrijdagavond naar Nederland – Argentinië. En net als ongeveer hetzelfde aantal landgenoten vond hij dat Messi twee keer geel had moeten krijgen. ,,Drie keer geel eigenlijk, want hij had veel te veel praatjes, maar met twee keer had ik ook genoegen genomen. Hij was heel irritant aan het uitdagen en ik ben er niet van gediend als tegenstanders van Nederland dat doen. Daarom heb ik besloten hem te ontvolgen. Dat zal hem leren.”

Frans van Stiphout op archiefbeeld, toen hij Messi nog volgde.

Rommel

Met Van Stiphouts statement kwam er een einde aan een onbeantwoorde Instagramliefde die begon in de zomer van 2013. ,,Toen ben ik hem begonnen te volgen. Helaas heeft hij me nooit teruggevolgd, maar dat begrijp ik ook wel. Ik postte namelijk voornamelijk foto’s uit mijn onlangs verkochte jeanswinkel en Messi heeft natuurlijk een contract met Adidas. Die rommel heb ik nooit verkocht.”

De zeventiger, zelf gezegend met precies honderd volgers, weet niet of hij de Argentijnse stervoetballer nog ooit gaat volgen. ,,Voorlopig hoef ik hem niet meer te zien. Maar wie weet over een paar maanden of zo, als de teleurstelling om de uitschakeling is weggeëbd. Ergens vind ik dat iedereen een tweede kans verdient. Helaas had Messi vrijdagavond niet zo veel kansen nodig.”

Lionel Messi toen hij nog kon juichen. Foto: Tasnim News Agency, CC BY 4.0, via Wikimedia Commons

Messi teleurgesteld

Lionel Messi reageert vanuit Qatar teleurgesteld op de ontvolging. ,,Hoewel ik Frans nooit heb teruggevolgd, spiekte ik wel soms op zijn profiel. Ik heb veel respect voor hem en vind het oprecht jammer dat we niet meer connected zijn, zoals dat in goed Spaans heet. Ik heb er ook begrip voor, want ik liet me vrijdag behoorlijk gaan. Helaas kan ik de tijd niet meer terugdraaien, anders had ik het gedaan. Ja, zelfs als we daardoor waren uitgeschakeld.”

Deel dit artikel: