Michael van Gerwen blij met heropening cafés: ‘Kan eindelijk weer sporten’

Voor horecaondernemers waren de afgelopen maanden een enorme beproeving, maar de coronacrisis heeft veel meer groepen getroffen. De darters bijvoorbeeld. Michael van Gerwen is dan ook maar wát blij dat hij nu weer serieus kan sporten.

,,Het waren zware tijden voor me”, opent Van Gerwen het gesprek, aan de bar van zijn stamcafé in Vlijmen. ,,Dat wordt weleens vergeten. Ik heb drie maanden niet kunnen trainen. Natuurlijk kon ik wel op de hometrainer gaan zitten, maar als darter heb je daar niks aan. Daarom ben ik ook zo blij met de heropening van de horeca. Ik kan eindelijk weer sporten!”

Mighty Mike heeft geprobeerd om thuis, zo goed en kwaad als het ging, in vorm te blijven. ,,Ik heb de nodige biertjes op. Voornamelijk dubbels en tripels, om de feeling met het darten niet te verliezen. En ik heb eDarts gespeeld, een dartssimulator die je aansluit op je tv. Dat was geen succes. Na mijn tweede gesneuvelde televisie ben ik er maar mee gestopt. Thuiswerken is niet ideaal voor een darter, zeg maar.”

Michael van Gerwen aan de bar. Archiefbeeld: YouTube/RTL Darts

Gewicht verloren

Van Gerwen zegt geen idee te hebben hoe het met zijn vorm gesteld is. ,,Dat ontdek ik gauw genoeg. Ik ga nu eerst zorgen dat ik een paar kilo’s aankom, want door de cafésluiting ben ik wat gewicht verloren. Dat is funest voor een darter. Daarna ga ik me voorbereiden op het WK in december.”

Hoe dat toernooi eruit gaat zien, is voor de Brabander moeilijk te voorspellen. ,,In tegenstelling tot 99,9% van mijn landgenoten ben ik geen viroloog. Misschien moet het toernooi zonder publiek worden afgewerkt. Of zonder tegenstanders, dat zou helemaal mooi zijn. Dan word ik zeker wereldkampioen!”

Deel dit artikel: