Mitroglou maakt ook na wedstrijd indruk – Griek richt ravage aan in De Verlenging

Konstantinos Mitroglou speelde gisteravond alsof hij het PSV-shirt al jaren draagt, maar buiten het veld heeft de razendsnel ingevlogen aanvaller wat meer tijd nodig om te integreren. Vooral in eetcafé De Verlenging was dat goed te merken. Volgens goed Grieks gebruik sneuvelden tientallen borden.

Schade
Eigenaar Paul van Kemenade was erbij. ,,De selectie was ongeveer een half uurtje binnen en het koud buffet stond klaar. Dat doen we altijd na een avondwedstrijd, en die speelt PSV momenteel nogal vaak trouwens. Ineens liep die Mitroglou naar de stapel borden en smeet ze een voor een tegen de grond. Ik weet dat spelers van PSV na de reguliere speeltijd altijd de meeste schade aanrichten, maar dit was wel heel extreem.”

Voor doelman Jeroen Zoet kwam de actie niet helemaal als een verrassing. ,,Het viel me al langere tijd op dat er een man met baard binnen was die zich verdacht gedroeg. Ik had er toen nog geen idee van dat dat Mitroglou was. Zijn transfer was zó snel afgerond, dat ik hem nog niet eens de hand geschud heb. Ik probeerde nog een aantal borden te vangen, maar ze vlogen alle kanten op. Bovendien had ik mijn handschoenen niet meer aan.”

De ravage die Mitroglou aanrichtte was aanzienlijk. Beeld: Youtube/Marion Rogers

Tradities
Mitroglou snapt alle ophef niet zo goed, zei hij vanochtend. ,,Tijdens mijn kennismakingsgesprek is mij verteld dat PSV een club van tradities is. Blijkbaar bedoelden ze daar geen Griekse tradities mee. Jammer, maar niet mijn probleem. Bovendien brengen scherven geluk. Dit is toch Lucky PSV?”

Op de vraag of de Griek gisteren iets te diep in het glaasje had gekeken om zijn voortreffelijke debuut te vieren, reageerde hij verbaasd: ,,Ouzo?”

Deel dit artikel: