NAC ontslaat trainer Hyballa binnen 12 uur wegens uitblijven resultaten

Voetbalclub NAC Breda heeft trainer Peter Hyballa dinsdagavond ontslagen. De clubleiding houdt de Duitser, die een paar uur vóór zijn ontslag nog als nieuwe oefenmeester werd gepresenteerd, verantwoordelijk voor de tegenvallende resultaten.

,,We hadden veel vertrouwen in Peter. Helaas heeft hij de hoge verwachtingen geen moment waar kunnen maken. Onder zijn bewind is de selectie niet beter gaan voetballen. Ook lukte het hem niet om met NAC te stijgen op de ranglijst. Dan is binnen deze club maar één optie mogelijk: ontslag op staande voet”, meldt algemeen directeur Luuc Eisinga op de clubwebsite.

Peter Hyballa, op archiefbeeld, lijkt de bui al te zien hangen. Foto: Wikimedia CC/Steindy

Keihard
De 44-jarige Hyballa toont zich begripvol. ,,Als je bij NAC tekent, weet je natuurlijk dat er een kans is dat de samenwerking van korte duur is. Ik was graag een dag of drie langer aan boord gebleven zodat ik tegen TOP Oss op de bank kon zitten, maar NAC is keihard. Dat is logische natuurlijk, want er wordt hier in Breda topvoetbal gespeeld. Hoe dan ook: het was een mooi middagje en avondje NAC.”

NAC weet nog niet wie de opvolger van Hyballa wordt. Directeur Eisinga: ,,Waarschijnlijk wordt het een freelancer. Dan hoeven we niet allerlei papieren in te vullen als we hem na een paar uur of dagen niet meer nodig hebben.”

Deel dit artikel: