Oplettende Helmonder redt handtas uit snikhete auto

Een oplettende Helmonder heeft vandaag een heldendaad verricht. De man zag een handtas liggen in een auto, die pal in de felle middagzon geparkeerd stond. Door een raampje in te tikken, wist hij hij erger te voorkomen.

Het voorval vond vrijdagmiddag plaats in de Heistraat, een chique winkelstraat in het hart van Helmond. ,,Ik was net bij het UWV geweest en wandelde terug naar huis. Toen ik een Volkswagen passeerde, viel mijn oog op een handtas die op de passagiersstoel lag. Niet echt slim om bij deze temperaturen een tas in een in de Heistraat geparkeerde auto te laten liggen, dacht ik bij mezelf, al is dat ook bij lagere temperaturen niet erg slim”, vertelt de redder, die liever anoniem blijft.

Door adequaat ingrijpen voorkwam de Helmonder dat een ander er met de handtas vandoor kon gaan. Foto: Wikimedia CC/Túrelio

Nét op tijd
De man van in de dertig aarzelde een moment en greep toen in. ,,Ik keek even of er niemand in de buurt was, of in de auto zat. Toen dat niet het geval bleek, pakte ik mijn hamer die ik toevallig in mijn rugzak had zitten, sloeg ik het raam in en griste ik de tas uit de wagen. Ik was nét op tijd; de tas voelde behoorlijk heet aan. En om te voorkomen dat het te heet onder mijn voeten zou worden, ben ik daarna meteen vertrokken.”

Tot nog toe heeft de eigenaar van de auto nog geen contact opgenomen met de heldhaftige man. ,,Maar dat vind ik wel prima. Of ik op een beloning reken? Nou, niet echt. Dat wordt namelijk lastig, want de portemonnee van de eigenaar heb ik nu.”

Deel dit artikel: