Oranje geschokt door redelijk goede vraag Valentijn Driessen

De voorbereiding van Oranje op het belangrijke duel met Argentinië verloopt niet zoals gepland. De spelers kregen donderdagavond een flinke schok te verduren toen Telegraaf-verslaggever Valentijn Driessen tegen alle verwachtingen in een best wel normale vraag stelde.

Het incident vond plaats in de slotfase van de persconferentie waarvoor Louis van Gaal en Memphis Depay waren aangeschoven. Driessen richtte zich tot de bondscoach: ,,Wat verwacht je van de wedstrijd van morgen?” Van Gaal, anders toch niet om woorden verlegen, was zichtbaar aangedaan door de open en niet-suggestieve vraagstelling. Pas enkele momenten later gaf hij stamelend antwoord: ,,Ik denk 2-0.”

Van Gaal (links) en Memphis zoeken na Driessens vraag steun bij elkaar. Beeld: Vandaag Insite

Memphis aangedaan

Ook getuige Memphis Depay reageerde na afloop geschokt. ,,Ik draai al even mee in de voetbalwereld, maar dit is nieuw. Ik had me al voorbereid om een vraagstelling van twee minuten waarin Valentijn Driessen allerlei theorieën en wilde verzinsels van stal haalde. Nou, niets van dat alles. Het was gewoon best een prima vraag, daarin moet je eerlijk zijn.”

Van Gaal riep zijn selectie een uurtje na de persconferentie bijeen om over de schokkende gebeurtenis te vragen. ,,Ik hoop dat dit niet te veel impact maakt op de groep. Dit was al het WK van de verrassingen, maar als zelfs Valentijn Driessen redelijk goede vragen gaat stellen, is dat wel het teken dat er nog álles kan gebeuren.”

Deel dit artikel: