Oranjefan vereeuwigt tekst Steven Bergwijn op bovenarm

Wat ze in Argentinië kunnen, kan ik ook. Dat dacht Oranjefan Gerrit Rooyakkers uit het Limburgse Beek toen hij hoorde dat een Argentijn een tatoeage van een provocerende Lionel Messi op zijn arm had laten zetten. Het antwoord van Rooyakkers mag er zijn: hij liet een recente uitspraak van Steven Bergwijn tatoeëren.

Filosofische betekenis

,,Ik heb gekozen voor een uitspraak van Steven Bergwijn tijdens een recente persconferentie”, legt Rooyakkers uit. ,,Het gaat om een korte tekst, namelijk ‘Zelfde als Davy’. Drie woorden die weinig lijken te zeggen, maar er gaat een diepe en haast filosofische betekenis achter. Het illustreert de eensgezindheid binnen de groep en in het bijzonder die tussen Steven Bergwijn en Davy Klaassen. Vind ik mooi.”

Links Bergwijns uitspraak, rechts Edgar Davids, Louis van Gaal en Lionel Messi die op dat moment al niet meer op het veld mocht staan.

Antwoord

De Limburger liet de tattoo ook zetten als soort van statement. ,,Die Argentijnen denken dat ze het voetbal hebben uitgevonden. En dat wij Nederlanders onder de indruk zijn van hun getreiter, anders laat je Messi niet op je arm zetten, terwijl hij Edgar Davids en Louis van Gaal uit de tent probeert te lokken. Dit is mijn antwoord. Ik ben nu voor het leven getekend.”

Steven Bergwijn wilde niet reageren op de actie van de supporter. Hij verwijst naar de reactie van Davy Klaassen.

Deel dit artikel: